Wie is Jordie?

Ik ben Jordie Vos,  jaar. Ik heb een samengesteld met 2 kinderen en 2 stiefkinderen, samen met mijn partner Robin en woon in Rijswijk. Ik ben sinds 2017 werkzaam als (EFT) relatietherapeut. Ik werk met stellen die hun relatie willen verdiepen, die vastlopen en geen uitweg meer zien of te maken hebben met ontrouw binnen de relatie. Doel is neerwaartse spiralen om te buigen naar emotionele verbinding en vertrouwen. Met het mooie gevolg dat partners minder ruzie en onbegrip ervaren en weer rust vinden binnen hun relatie.

Zelf ben ik 12 jaar geleden gescheiden van mijn eerste partner. Ruzie maken konden wij wel maar elkaar daarna weer vinden lukte niet. Ik ontdekte dat hij tijdens onze relatie verliefd was geworden op een ander, wat leidde tot onze scheiding. Niet wetende destijds dat dit niet de enige optie hoeft te zijn. Mijn huidige partner trof ik 8 jaar geleden. Zo gelukkig als we in het begin waren, werd het gaandeweg toch lastig. Bekende patronen kwamen weer voorbij terwijl ik dacht deze bij mijn ex achter te hebben gelaten. En zo gaat dat dus. We hebben moeten leren wat we in ons patroon doen en wat onze pijnpunten zijn. En hoe we onze behoeftes dan naar elkaar toe uitspreken. En betekent dit dan dat we nooit meer ruzie hebben?? Nee hoor, ook wij vervallen in het oude patroon. Inmiddels weten we wel hoe te herstellen.

We kunnen de moeilijke momenten in het leven beter aan wanneer we ons veilig voelen bij de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien in een gezin waarin ouders die soms ruzie maken (of in stilte oorlog voeren) hen ook leren hoe je met elkaar het contact weer herstelt.

We vragen niet makkelijk om externe hulp en problemen lossen we het liefste zelf op. Het vraagt soms lef om dan toch in relatietherapie te gaan. Om in mijn bijzijn te onderzoeken waarin jullie vastzitten. Om naar jezelf te durven kijken. Veranderen is niet altijd makkelijk, het vergt moed en doorzettingsvermogen. Maak een afspraak als je het aan durft en echt vindt dat er iets moet veranderen. Wanneer we uiteindelijk afscheid nemen, is er vaak veel veranderd.

Om daar getuige van te mogen zijn, dat vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak!

JORDIE VOS

Wie is Jordie?

Ik ben Jordie Vos, jaar. Ik heb een samengesteld met 2 kinderen en 2 stiefkinderen, samen met mijn partner Robin. Ik ben (EFT) relatietherapeut en begeleid sinds 4 jaar stellen die zich zorgen maken over hun relatie of al langere tijd die zo vastzitten in hun relatiepatronen dat zij niet meer weten hoe zij hu relatie kunnen verbeteren en zich daardoor zelf ook weer gelukkiger kunnen voelen.

In mijn werk ontmoet ik mensen die vastlopen. Mensen die soms zo vastzitten in bepaalde patronen, dat ze niet weten hoe ze zichzelf, hun relatie of hun leven kunnen veranderen. We kunnen de moeilijke momenten in het leven beter aan wanneer we ons veilig voelen bij de mensen die voor ons het allerbelangrijkst zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze opgroeien in een gezin waarin ouders liefdevol en respectvol met elkaar omgaan.

Mijn ervaring
Ik ben begonnen als stiefcoach waarbij ik samengestelde gezinnen coach. Gaandeweg merkte ik dat als de dynamieken in het samengesteld gezin niet veranderden dat dit de relatie sterk beïnvloedde en koppels er steeds vaker niet meer uit kwamen met elkaar. Ik kwam mensen tegen in mijn praktijk die de verbinding met hun geliefde waren kwijtgeraakt en zich vaak eenzaam voelden. Ik ben mij steeds meer gaan interesseren in wat mensen die van elkaar houden brengt tot een ongelukkige relatie brengt waarin verdriet, teleurstelling, bo?????. Ik heb verschillende studies, waarvan EFT, afgerond.

Het vraagt soms lef om in therapie te gaan. We praten niet graag over onze problemen en als ze er zijn, lossen we die het liefst zelf op. Om in mijn bijzijn te onderzoeken waarin jullie vastzitten. Om naar jezelf te durven kijken. Veranderen is niet altijd makkelijk, het vergt moed en doorzettingsvermogen. Maar jullie staan er niet alleen voor. Ik help jullie om uit de ruzies, het zwijgen en de spanningen te komen. Wanneer we uiteindelijk afscheid nemen, is er vaak veel veranderd.

Om daar getuige van te mogen zijn, vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak!

JORDIE VOS• MEDIATOR